divendres, 10 d’octubre del 2008

Highway 1 i 101 fins a San Francisco

Avui ens hem despertat més tard del que sol ser normal, a les deu del matí i a corre-cuita hem deixat l'habitació de l'hotel on ens havíem allotjat. Tenia bastant millor aspecte de dia que de nit, perquè es podia apreciar l'oceà Pacífic des de bastant a prop. Abans d'agafar la carretera ens hem atansat fins la platja de Morro Bay, on els surfistes es preparaven per un matí intens, els no-surfistes anaven a passejar el gos, donar un tomb en bicicleta o tirar les canyes a veure què picava.

Sense més retard perquè el temps se'ns tirava a sobre, hem arrencat per la California State Route 1, coneguda com Pacific Coast Highway o simplement Highway 1; que recorre el litoral californià per la costa, serpentejant vertiginosament per barrancs, badies i tot el que es trobi pel mig. Hem arrencat a Morro Bay i hem anat tirant milles per llocs com Cayucos, San Simeon, Big Sur o Monterey. Pel camí ens hem trobat amb nombrosos punts de vista privilegiats anunciats com a tal, emplaçats en alguns dels nombrosos penya-segats que permeten observar la costa i l'oceà en la seva majoria; i un de particular en el que hi havia un grup bastant nombrós de foques i pelícans descansant a la sorra de la platja.

A Monterey hem parat a dinar i ens hem desviat de la 1 per mirar d'arribar a San Francisco amb la llum del dia, amb la qual cosa la ruta ha deixat de ser escènica però ha estat pràctica. Bé, almenys durant un tram, perquè en arribar a l'àrea d'influència de San José (unes 20 milles al sud de San Francisco) hi havia retencions i ens ha costat bastant d'arribar a la ciutat.

Finalment hi hem arribat i, com desitjàvem, encara era de dia. No obstant això, l'hotel que teníem guipat ja estava gairebé ple i no hem pogut utlitzar un cupó de descompte, tot i que ho tenim bastant bé per demà al matí. A les nou i mitja hem d'entregar el cotxe a la companyia de lloguer, així que aquesta tarda hem passat una bona estona buidant-lo i classificant tota la paperassa i totes les rampoines que hem anat arreplegant durant el camí i entaforant al cotxe.

En fi, demà el dia serà bastant més dinàmic, tornarem a estar sense cotxe i haurem de moure'ns a peu per aquesta metròpoli que és San Francisco.